Skip to content
תקנון האיגוד האיגוד הישראלי למוזיקולוגיה – עמותה רשומה מס' 580048130
- שם האיגוד: האיגוד הישראלי למוזיקולוגיה
- מטרות האיגוד ודרכי פעולתו
- מטרת האיגוד היא לקדם את המחקר המוסיקולוגי ואת התיעוד והספרנות המוסיקלית, ולסייע לטיפוח התרבות המוסיקלית בישראל.
- דרכי הפעולה של האיגוד יהיו: פרסום כתב עת ופרסומים אחרים, עריכת הרצאות, דיונים כינוסים וכדו', ושיתוף פעולה עם מוסדות שמטרתם דומה למטרת האיגוד, בארץ ומחוצה לה.
- כתובת העמותה: האוניברסיטה העברית, ירושלים, אצל ד"ר ברק שוסברגר, קמפוס הר הצופים 9190501 ירושלים
- חברות
האיגוד יהיה מורכב מחברים, חברים תומכים וידידים. החברות לאיגוד נכנסת לתוקפה לאחר פנייה בכתב להנהלת האיגוד, ועם תשלום דמי החבר או התרומה כדלהלן בסעיפים 4א עד 4ג. חבר המפגר בתשלום דמי החבר במשך למעלה משנה, תיפסק חברותו באיגוד לאחר שיקבל הודעה על כך מהנהלת האיגוד, ובהתאם לסעיף 16(2) לחוק העמותות התש"ם-1980, לאחר שניתנה לו הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו.
- חברים באיגוד יכולים להיות כל איש ואישה מבני 18 ומעלה היושבים ישיבת קבע בישראל והמודעים את מטרות האיגוד. החברים ישלמו דמי חבר באיגוד בשיעור שייקבע בתקנון פנימי.
- חברים תומכים באיגוד יכולים להיות כל איש ואישה וכל גוף משפטי שיתרום לאיגוד סכום כסף בשיעור מינימאלי שייקבע בתקנון פנימי. חברים תומכים לא יחויבו לשלם דמי חבר שנתיים:
זכויותיהם כזכויות חברים, במידה שהם יושבים ישיבת קבע בישראל, וכזכויות ידידי האיגוד, במידה שאינם יושבים ישיבת קבע בישראל.
- ידידי האיגוד יכולים להיות כל איש ואישה מבני 18 ומעלה שאינם יושבים ישיבת קבע בישראל, וכל גוף משפטי שמושבו אינו בישראל, המביעים את רצונם להיות ידידי האיגוד, ואשר בקשתם תאושר ע"י הנהלת האיגוד. לידידי האיגוד אין זכות בחירה.
- מימון פעולות האיגוד נעשה ע"י דמי חבר וע"י עזבונות, תרומות והקצבות של מוסדות ויחידים. כמו כן רשאי האיגוד לקיים מעת לעת אירועים בתשלום הקשורים למטרות האיגוד".
- מימון פעולות האיגוד נעשה ע"י דמי חבר וע"י עזבונות, תרומות והקצבות של מוסדות ויחידים. כמו כן רשאי האיגוד לקיים מעת לעת אירועים בתשלום הקשורים למטרות האיגוד.
- מוסדות האיגוד
מוסדות האיגוד יהיו הנהלת האיגוד, מועצת האיגוד וועדת הביקורת.
- הנהלת האיגוד: בראש האיגוד תעמוד הנהלה שתהיה מורכבת משבעה חברי איגוד: יו"ר, סגן יו"ר שיכהן כמזכיר או כגזבר וחבר נוסף שיכהן כגזבר או כמזכיר. כמו כן יכהנו כחברי הנהלה שני עורכים של כתב העת של האיגוד ("מנעד"), מנהל אדמיניסטרטיבי ועורך התוכן של אתר האינטרנט של האיגוד, אשר אינם עובדים שכירים של העמותה.
- ההנהלה תיבחר ע"י חברי האיגוד, באסיפה כללית, אחת לשנתיים, עפ"י רשימת מועמדים שתורכב ע"י מועצת האיגוד. אין לחזור ולבחור בהנהלה, או בחברים בודדים מתוכה ברציפות, אלא לתקופה של שנתיים נוספות בלבד, למעט עורכי הביטאון ומנהלי האתר. את ארבעת חברי הנהלה אלה ניתן יהיה לחזור ולבחור בכל פעם לשנתיים נוספות. בחברי הנהלה לשער ניתן יהיה לשוב ולבחור לאחר הפסקה של שנתיים לפחות.
- רשימת המועמדים להנהלה תוכן ע"י המועצה בצורת הצעת צוותים של חמישה שבעה חברי הנהלה, או בצורת הצעת מועמדים בודדים, תוך ציון המועמדים לתפקיד היו"ר. והיה והיו"ר או סגן היו"ר לא השלימו את כהונתם, רשאית המליאה לבחור נציגים להנהלה (יו"ר או סגן) לתקופה קצרה יותר כדי לסנכרן את תחילת הקדנציה הבאה של יו"ר וסגן יו"ר.
- מועצת האיגוד: מועצת האיגוד תהיה מורכבת משלושה-עשר חברי איגוד: שבעת חברי ההנהלה ושישה חברי איגוד נוספים, שיכהנו במועצה תקופה של שלוש שנים, ולא יוכלו להיבחר מחדש אלא לאחר הפסקה של שנה אחת לפחות.
- בסמכותה של המועצה לקבוע את רשימת המועמדים לבחירה למוסדות האיגוד, להתוות את דרכי הפעולה של האיגוד, לאשר את התקציב המוצע על ידי ההנהלה, ולצרף להנהלה חברים חדשים במקום אלה שיצאו ממנה בין אסיפה כללית לאסיפה כללית.
- מדי שנה, באסיפה הכללית, ייבחרו למועצה שני חברים (שאינם חברי הנהלה) במקום שני חברים פורשים, לפי רשימת חברים שתורכב על-ידי המועצה.
- יו"ר ההנהלה יכהן כיו"ר המועצה
- המועצה תתכנס לפחות אחת לשנה, לפני האסיפה הכללית
- ועדת הביקורת: ועדת הביקורת שמתפקידה לבדוק את הפעולות הכספיות של האיגוד ולמסור דו"ח באסיפה הכללית השנתית, תיבחר באסיפה הכללית אחת לשנה.
- האסיפה הכללית:
- האסיפה הכללית תיקרא לפחות אחת לשנה, כשעל סדר יומה: דו"ח ההנהלה ואישורו, דו"ח ועדת הביקורת, בחירות להנהלה, למועצה, לוועדת הביקורת וכו'. האסיפה יכולה לבחור ביו"ר שאינו דווקא יו"ר האיגוד.
- האסיפה הכללית חוקית והחלטותיה מחייבות, אם נקראה לפחות שבועיים ימים לפני המועד, ואם נוכחים בה לפחות 51% (חמישים ואחד אחוזים) של החברים. במקרה שאין האחוז הנ"ל של החברים נוכח, אפשר לקרוא לאסיפה שנייה, והיא תהיה חוקים בכל מספר משתתפים.
- הוועד רשאי לכנס בכל עת אסיפה כללית שלא מן המניין, ועליו לעשות כן לפי דרישה בכתב של ועדת הביקורת של האיגוד או של עשירית מכלל חברי האיגוד.
- האסיפה השנתית בוחרת אחת לשנתיים בחברי ההנהלה, בהתאם לנאמר לעיל בסעיף 6א.
- האסיפה הכללית בוחרת אחת לשנה שני חברי המועצה כנאמר לעיל בסעיף 6ב.
- האסיפה הכללית בוחרת אחת לשנה ועדת ביקורת כנאמר לעיל בסעיף 6ג.
- העל ההנהלה להודיע על קיום אסיפה כללית ועל סדר היום לפחות שבועיים לפני כינוס האסיפה הכללית. אי קבלת הודעה על ידי החברים איננה פוסלת את חוקיות האסיפה.
- שינויים בתקנון: האיגוד רשאי לשנות את התקנון בחלטת האסיפה הכללית שהתקבלה ברוב קולות הזכאים להצביע בה. החלטת האסיפה טעונה רישום בידי רשם העמותות, ותוקפה יהיה מיום הרישום.
- תקנון פנימי: המועצה רשאית לקבוע תקנון פנימי שיכלול תקנון נוהל לדרכי הפעולה של האיגוד. שינויים בו טעונים אישור המועצה.
- חתימה על צ'קים וכל פעולה בנקאית אחרת של האיגוד תיעשה על ידי שניים מבין חברי ההנהלה.
- פירוק האיגוד: על פירוק האיגוד רשאית להחליט רק אסיפה כללית יוצאת מן הכלל, שתכונס במיוחד לשם כך על ידי ההנהלה, לפי דרישת רוב חברי המועצה. החלטת הפירוק תהיה חוקית רק אם תזכה ברוב של 2/3 לפחות מן הנוכחים באסיפה הכללית.
- פורקה העמותה, ולאחר שנפרעו חובותיה במלואה נשאר רכוש, יועבר רכוש זה לידי מוסד ציבורי אחר, כמשמעותו בסעיף 29(ב) לפקודת מס הכנסה, ולא יחולק בין חברים.
- נכסי העמותה והכנסותיה משמשים אך ורק למטרותיה, וחלוקת רווחים או טובות הנאה בכל צורה שהיא בין חבריה אסורה.