בשני קולות

לכל חברי האיגוד,

אנו שמחים להכריז על השקת הסכת (פודקאסט) חדש של האיגוד הישראלי למוזיקולוגיה – "בשני קולות". ההסכת מיועד להאזנה של חובבי המוזיקה דוברי העברית ומטרתו העיקרית היא להציג את פניו הרבים והמגוונים של המחקר המוזיקולוגי הישראלי על ידי הפניית זרקור לתחום מחקר שונה בכל פרק. פרקי ההסכת ימשכו כ-45 דקות וייערכו כשיחה בין חוקר ותיק לחוקר צעיר, או בפורמט של ראיון. האיגוד ישדך בין החוקרים ויספק (בשיתוף עם חוגי המוזיקה) את הציוד הטכני הדרוש להקלטה ולעריכה. 

*הקול הקורא מנוסח בלשון נקבה, אך פונה לשני המינים

בכל פרק תתארח חוקרת ותיקה (חברת האיגוד) שתפתח חלון לתחום המחקר שלה. הנושא יוצג באופן שאינו דורש היכרות מוקדמת עם שדה המחקר, תוך הימנעות משימוש יתר בז'רגון מקצועי או אזכור ללא ביאור של מושגים שאינם מוכרים לקהל הרחב של חובבי המוזיקה.

למשל, ניתן למסגר את הנושא בצורה של: 

  • מבוא לתת-שדה המחקר הכללי 
  • הצגת מחקר אישי כזה או אחר
  •  דיון בסוגיה ספציפית הקשור לתחום המחקר
  •  חתך בין נושא המחקר לבין סוגיה אקטואלית או פילוסופית רחבה
  • כל רעיון אחר

את הראיון תערוך חוקרת צעירה (חברת האיגוד). כהכנה לראיון ובהנחיית החוקרת הותיקה, החוקרת הצעירה תערוך היכרות בסיסית עם הנושא ותתכנן את מהלך השיחה, תכין את רשימת השאלות שישאלו בה, ולבסוף תגיש ותנחה את הראיון. 

הגשות 

החוקרות הותיקות מתבקשות להגיש:

1.  תקציר (עד 300 מילים) של הנושא אותו הן מעוניינות להציג או הסוגייה בה הן מעוניינות לדון. אנו מעודדים הצעות בכל נושא הקשור למוזיקולוגיה, במובן הרחב ביותר של המילה. יש להסביר מהי "אסטרטגיית ההנגשה" של הנושא המוצע: כיצד יוצג הנושא כך שמאזינים שאינם בקיאים בו יוכלו להבין את הנאמר, להתעניין בנושא ולמצוא בו תובנות הרלוונטיות לתחום עיסוקם המוזיקלי ואף לחקור אותו עצמאית בהמשך אם ירצו.

2. רשימת חומרים אותם תדרשנה החוקרות הצעירות להכיר כהכנה לראיון: מאמרים, פרקים מספר, קטעי שמע או סרטונים. (במידה ומדובר ברשימת קריאה, אנא הגבילו אותה לשני פריטים בלבד. ניתן להוסיף רשימה מורחבת של קריאת רשות).

3. חמש מילות מפתח.

ההגשות יבחנו על פי שלושה קריטריונים עיקריים: 

  • איכות ההצעה – בהירות הכתיבה וחוזקת הגישה המחקרית. 
  • אסטרטגיית הנגשה – נגישות, רלוונטיות ואטרקטיביות האופן בו יוצג הנושא עבור כלל קהילת המוזיקאים.
  • היקף – התאמה בין היקף וכמות התוכן המוצע למגבלות הפורמט.

החוקרות הצעירות מתבקשות להגיש: 

1. נושא התמחות ראשי (ומשני, אם רלוונטי).

2. קורות חיים (עד 500 מילים).

* מכלל ההצעות שיתקבלו נשדך בין חוקרת ותיקה לחוקרת צעירה ונתאם מולם את לוחות זמנים. 
להגשת מועמדות ולשאלות, אנא פנו אל imsconfe@gmail.com.

כתיבת תגובה